Isaam

Denne historie handler om at finde venner på internettet. I historien hører vi Isaam fortælle om, hvordan han føler sig ensom, da han pga. sit handicap ikke kan være med til de aktiviteter, de andre drenge laver efter skole. Isaams storesøster Noah hjælper Isaam med at finde et fællesskab gennem internettet med andre unge, der har samme interesse for IT, som Isaam. Isaam og Noahs far sikrer, at fællesskabet er okay for Isaam at blive en del af. Det er det heldigvis.

Historien viser, at man godt kan finde venner på internettet, men at det altid er en god idé at få hjælp af en voksen, man stoler på, til det. Historien indeholder også en række spørgsmål til yderligere refleksion.

Lyt til historien her.

Zahra savner at have en kæreste

Denne historie handler om, hvor man finder en kæreste, samt hvad der er ok at gøre, og hvad der ikke er. I historien møder vi Zahra på 15 år, som er i gang med at oprette en profil på et datingsite, da hun gerne vil finde en kæreste. Zahra er dog i tvivl om, hvad der er okay at skrive på sådan en profil, og hvad der ikke er. Skal man f.eks. skrive, hvor man bor, eller hvor gammel man er?

Historien viser, at det kan være svært at vide, hvad man skal skrive på et datingsite, og at det derfor kan være en god idé at spørge andre om hjælp. Historien indeholder desuden en række spørgsmål til yderligere refleksion.

Lyt til historien her.