Jasmin

Denne film handler om at skrive med folk, man ikke kender på internettet. I filmen møder vi Jasmin, der er 14 år. Hun skriver med en på internettet, der siger, at han hedder Mads og er 16 år. Mads, der i virkeligheden er en voksen mand, skriver til Jasmin, om hun ikke sender ham et billede af sig selv. Jasmin svarer, at hun har nattøj på, så hun ser dum ud. Mads’ skriver tilbage, at Jasmin bare kan sende ham et billede af sig selv uden nattøj på.

Filmen viser, at man aldrig kan vide, om folk, man har mødt online, er dem, de udgiver sig for at være, og at det derfor er vigtigt, at man passer på og ikke deler billeder af eller andre personlige oplysninger om én selv. Filmen indeholder derudover en række spørgsmål til yderligere refleksion.

Se filmen her.

Der er en på nettet, der gerne vil vide, hvor Alberte bor. Men skal hun give sin adresse til andre?

Denne film handler om brug af internettet. I filmen møder vi Alberte. Alberte er ensom, da hun ikke har så mange venner. En dag sidder hun med sin tablet, da en person, der kalder sig Emma, skriver til hende. Emma spørger, hvor Alberte bor. Alberte snakker med sin mor og far og spørger dem, hvad hun skal svare Emma. De minder Alberte om, at man aldrig skal give sin adresse til folk på nettet, som man ikke kender. Alberte lader derfor være med at svare pigen, der i virkeligheden er en voksen mand.

Filmen viser, hvorfor det er vigtigt, at man kun deler personlige oplysninger med personer, som man har mødt og kender godt. Filmen indeholder også en række spørgsmål til yderligere refleksion.

Se filmen her.

Hør andres unges mening om kroppens udvikling fra barn til ung

Denne film handler om, hvad der sker med ens krop, når man går fra barn til ung. I filmen fortæller en række unge, hvad de har oplevet, at der er sket med deres krop og indeni dem, når de er blevet ældre. Kroppen kan f.eks. forandre sig ved, at man får mere hår, lugter mere og nogle ting vokser. Derudover kan humøret også svinge mere. De unge fortæller desuden om, hvem der må se dem uden tøj på, og hvem der ikke må.

Filmen viser, at både krop og humør ændrer sig en del, når man går fra barn til at blive ung.

Se filmen her.

Noah

Denne film handler om at være forelsket og have svært ved at styre sine følelser. I filmen møder vi Noah, der er forelsket i sin klassekammerat Liva. Noah synes Liva er meget sød, men det gør mange af de andre drenge i klassen også. Noah samler mod til sig og spørger, om Liva vil se en film med ham. Det vil Liva gerne. De går mod gymnastiktimen sammen, men pludselig er der en anden dreng fra klassen, der fjoller med Liva. Noah bliver vred og skubber drengen op mod væggen. Liva siger stop til Noah, og at hun ikke vil se film med ham alligevel. Noah bliver ked af det over, at han blev så vred og siger senere undskyld til Liva. Liva bliver glad for undskyldningen og vil gerne se film med Noah alligevel.

Denne film viser, at det er vigtigt, at man tæller til ti og trækker vejret dybt, hvis man bliver vred, så man ikke kommer til at gøre noget, man fortryder bagefter. Filmen indeholder desuden en række spørgsmål til yderligere refleksion.

Se filmen her.

Noah synes, Liva er smuk og meget sød

Denne film handler om at være forelsket, og hvad man kan gøre ved det. I filmen møder vi Noah, der er forelsket i sin klassekammerat Liva. Han ved ikke hvordan han skal komme i kontakt med Liva, og han er også nervøs for, om hun vil sige ja eller nej, hvis han spørger om de skal være sammen en dag.

Filmen viser, at er helt normalt, at man er forvirret, hvis man er forelsket. Filmen indeholder desuden en række spørgsmål til yderligere refleksion.

Se filmen her.

Hør andres mening om at være venner eller kærester

Denne film handler om, hvad man laver med en kæreste sammenlignet med en ven. I filmen fortæller forskellige unge om, hvad de synes, man laver med en ven, som man ikke laver med sin kæreste og omvendt. Med sin ven kan man f.eks. hænge ud og snakke sammen, mens man med sin kærester også kan kysse, kramme og tage på dates. De unge kommer desuden med deres bud på, hvor man kan finde en kæreste.

Filmen viser, at der kan være mange forskellige oplevelser af, hvad man kan gøre med en ven og en kæreste.

Se filmen her.

Lærke har mødt en fyr på internettet

Denne film handler om at passe på sig selv på internettet. I filmen møder vi Lærke, der er 15 år. Hun har altid haft det lidt svært med andre mennesker, og hun har aldrig haft mange mennesker eller en kæreste. Hun skriver med en fyr, der kalder sig Anton, på internettet. Anton skriver en masse søde ting til Lærke, så hun spørger ham, om de ikke skal være kærester. Anton svarer, at det kan de godt, hvis Lærke sender ham nøgenbilleder af sig selv. Lærke ved ikke, hvad hun skal gøre.

Filmen indeholder også en række spørgsmål til yderligere refleksion.

Se filmen her.

Hvordan kan du hilse?

Denne film handler om, hvordan man hilser på andre. I filmen møder vi Mads. Mads kan ikke lide at give hånd eller få knus af folk, når de vil hilse på ham. I første del af filmen har Mads’ far sin kollega Lars på besøg. Lars vil gerne give hånd til Mads, men Mads har ikke lyst til at give hånd til Lars. Mads fortæller Lars, at han ikke bryder sig om at give hånd og derfor hellere vil hilse med et vink. Det synes Lars er helt ok. I anden del af filmen vil Mads’ kammerat Emil give ham et knus, hvilket Mads ikke har lyst til. Han siger, det derfor til Emil og giver ham i stedet hånden. Det synes Emil er fint.

Filmen viser, at der er mange forskellige måder at hilse, og at de alle er helt okay, samt at det er en god idé at fortælle andre det, hvis der er nogen måder, man ikke kan lide at hilse på.

Se filmen her.

Styr lysten til onani

Denne film handler om at styre sin lyst til at onanere. I filmen møder vi Mads, som sidder i sit klasseværelse. Mads får pludselig lyst til at onanere og gnider derfor sit skridt op af derfor sin hånd ned og gnider sit skridt. De andre i klassen bliver sure og siger, at Mads er klam, og at det er ulækkert, at han onanerer.

Filmen viser, at det ikke er okay onanere, hvis man er i rum med andre, da det ikke er sikkert, at de har lyst til at se det. Den giver samtidig tre gode råd til, hvordan man holder sig fra at onanere, når man er sammen med andre.

Se filmen her.

Deling af andres nøgenbilleder

Denne film handler om at dele andres nøgenbilleder. I filmen møder vi Storm og Mia, der er kærester. Mia sender et billede til Storm, hvor hun ikke har nogen top på. Storm synes, at Mia er meget lækker og vil gerne vise, hvor lækker en kæreste han har til sine venner. Han sender derfor billedet til sin ven Viggo. Næste dag skolen finder Mia ud af, at Storm har sendt hendes billede videre. Mia bliver ked af det og vred, da hun ikke føler, at hun kan stole på Storm. Hun ender derfor med at slå op med ham.

Filmen viser, hvilke konsekvenser det kan have, hvis man deler andres nøgenbilleder, og hvorfor det ikke er i orden at gøre.

Se filmen her.