Tegn på du har begået et seksuelt overgreb

Denne temaside handler om, hvilke tegn der kan være på, at man har begået et seksuelt overgreb. På temasiden kan man læse om, de forskellige typer af seksuelle overgreb, og hvordan man ved, om man er kommet til at begå et seksuelt overgreb mod en anden.

Derudover kan man læse om, hvor man kan søge hjælp. Temasiden indeholder desuden også nogle gode råd til, hvordan man undgår at begå et seksuelt overgreb.

Tilgå temasiden her.

Fysiske reaktioner på overgreb

Denne temaside handler om, hvilke fysiske reaktioner, der kan opstå, hvis man har været udsat for et seksuelt overgreb. På temasiden kan du læse om de forskellige fysiske reaktioner, man kan opleve, hvis man er blevet udsat for et seksuelt overgreb så som for eksempel mavepine, hovedpine eller fysiske ubehag eller smerte ved berøring.

Tilgå temasiden her.

Udsat for et seksuelt overgreb – sociale og adfærdsmæssige reaktioner

Denne temaside handler om, hvilke sociale og adfærdsmæssige reaktioner, der kan opstå, hvis man har været udsat for et seksuelt overgreb. Herunder de følelser af skyld og skam, der kan opstå, hvis man er blevet seksuelt forulempet.

Tilgå temasiden her.

Reaktioner efter et seksuelt overgreb

Denne temaside handler om reaktioner efter et seksuelt overgreb. På temasiden kan du læse om, at man kan opleve forskellige typer af reaktioner, hvis man er blevet udsat for et seksuelt overgreb henholdsvis fysiske, sociale eller adfærdsmæssige.

Tilgå temasiden her.

Udsat for seksuelt overgreb – Det skal du gøre, hvis du har været udsat for et seksuelt overgreb

Denne temaside handler om, hvad man skal gøre, hvis man er blevet udsat for et seksuelt overgreb. På temasiden kan man læse om, hvem man kan få hjælp fra, og hvor du kan få rådgivning, hvis du har været udsat for et seksuelt overgreb.

Derudover kan man læse om, hvilke ting det er vigtigt, at du husker at gemme og gøre efter et overgreb.

Tilgå temasiden her.

Udsat for seksuelt overgreb – hvem kan jeg snakke med?

Denne temaside handler om, hvem man kan snakke med, hvis man har været udsat for et seksuelt overgreb, samt hvorfor det er vigtigt, at man taler med nogen om det.

Derudover kan man læse om, hvilke personer man kan tage fat i efter et overgreb, og hvor man kan søge hjælp, hvis du ønsker at være anonym.

Tilgå temasiden her.

Psykiske seksuelle overgreb

Denne temaside handler om, hvad et psykisk seksuelt overgreb er. På temasiden kan du læse om, hvad det vil sige at blive udsat for et psykisk seksuelt overgreb, samt hvilke forskellige typer af psykiske seksuelle overgreb, der findes, og hvad der definerer dem.

Tilgå temasiden her.

Fysisk seksuelt overgreb

Denne temaside handler om, hvad et fysisk seksuelt overgreb er. På temasiden kan du læse om, hvad det vil sige at blive udsat for et fysisk seksuelt overgreb, samt hvilke forskellige typer af fysiske seksuelle overgreb, der findes, og hvad der definerer dem.

Tilgå temasiden her.

Bertram

Denne fotohistorie handler om, hvad man gør, hvis man bliver udsat for et seksuelt overgreb af en voksen. I fotohistorien møder vi Bertram, der bor på et bosted. En dag kommer Mark, som er en voksenven, på besøg. Mark spiller både Fifa og snakker med Bertram, hvilket gør Bertram glad. På et tidspunkt spørger Mark, om Bertram har prøvet at have sex. Bertram lyver og siger ja, da han ikke vil have, at Mark synes, at han er kedelig. Derefter spørger Mark, om han skal lære Bertram noget om sex. Det ender med, at Mark begår et seksuelt overgreb på Bertram, der dagen efter er både bange og ulykkelig.

Fotohistorien viser, at det aldrig er offerets skyld, når nogen bliver udsat for et seksuel overgreb. Derudover indeholder fotohistorien en række spørgsmål til yderligere refleksion.

Læs historien her.

Isabella (10-14 år)

Denne fotohistorie handler om, hvad man gør, hvis man bliver udsat for et seksuelt overgreb af en voksen. I fotohistorien møder vi Isabella. Hendes mor og far har deres ven Jesper på besøg, der har et fotostudie. Jesper vil gerne tage billeder af Isabella, hvilket hun gerne vil. Da hun er hjemme hos Jesper for at få taget billeder, beder han hendes pludselig om at tage sine bukser og sin bluse af og lægge sig på en madras. Jesper siger, at Isabella skal røre ved hans mave og tissemand. Det har Isabella ikke lyst til, men hun gør det alligevel. Da Isabella kommer hjem er hun ked af det og bange, da Jesper gerne vil tage flere billeder af hende.

Fotohistorien viser, at det aldrig er offerets skyld, når nogen bliver udsat for et seksuelt overgreb. Derudover indeholder fotohistorien en række spørgsmål til yderligere refleksion.

Læs historien her.